Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

CANAL DIGITAAL is een provider voor het nederlandse zender pakket dat via de satelliet uitzend,momenteel maakt men gebruik van twee satellieten van de ASTRA organisatie.Deze bevinden zich op de locatie's 19.2 en 23.5 graden oost t.o.v de 0 meridiaan de gebruikte codering is SECA-MEDIAGUARD.

Voor het ontvangst heeft men een draaibare installatie nodig of een installatie met meerdere lnb (in de volksmond koppen genoemd).Deze lnb's worden geschakeld met  een omschakelaar de DISEQC switch.Diseqc schakelaars zijn er in diverse uitvoeringen 2,4,10 poorts.

Voor Canal Digitaal onvangst zijn er speciale lnb ontwikkelt,de duo lnb quad  (ontvangst van 19,2 en 23,5 ) deze lnb heeft 4 uitgangen ,de triple lnb quad maakt het mogelijk om ook de astra 2 op 28,2 graden te ontvangen ,deze geeft toegang tot de Engelse fta zenders zoals BBC,ITV enz.  

CANALDIGITAAL heeft een groot zender aanbod ,alles opgedeeld in pakketten.Hiervoor is een SMARTKAART nodig met registratie.U betaalt een keer voor de smartkaart en registratie kosten.Daarna uw maandelijkse abonnement kosten.

Tweede en derde smartkaart,het is mogelijk om meerdere kaarten aan te schaffen echter krijgt u hierop een  onderliggend zender pakket tegen geringe vergoeding.

Zenders zijn in HD (high definitie) te ontvangen.

Buiten uw schotel installatie is er nog een satelliet ontvanger nodig(dvb-s) deze zijn er in diverse soorten zoals twin tuner,PVR (opname mogelijkheid),hd,sd, en netwerkaansluiting voor hbb en interactieve doeleinden.

Bij veel FLAT-TV is dit reeds ingebouwd,er is echter wel een decodeer kaartlezer (CI-MODULE) nodig .

MUTRON levert en installeert deze apparatuur, registreert de smartkaart,lost  storingen op.Tevens verkoop van al deze onderdelen.

 

LET OP: ook al heeft U een betaalt canaldigitaal abonnement kan het zijn dat uw kaart niet werkt,canal digitaal heractiveert uw kaart om de 4,5 weken via het satelliet signaal,mocht tijdens die periode de apparatuur uitstaan of in storing zijn geweest is deze activering gemist .Oplossing hiervoor is via sms of via de canaldigitaal site een heractivering aan te vragen,normaal hebt u dan binnen 1 uur weer toegang( voor heractivering moet de installatie aan staan op een nederlandse zender bv:SBS6HD)